Last news in Fakti

21 Април, 2015 08:00 1 919 1

Гледаме опасни ли са антените в нета

  • антени-
  • опасни-
  • нета

Всеки ще може да гледа в интернет дали има опасни лъчения от антени в мястото, където живее. Това съобщи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, цитиран в днешния брой на вестник "Стандарт".

Проверката ще става чрез електронна система, в която ще са качени всички обекти с нейонизиращи електромагнитни лъчения в страната. Достъпът до сайта ще е безплатен, той ще се поддържа от специалистите в Националния център за опазване на общественото здраве.

Проектът вече е в ход, а срокът за реализацията му е до края на 2016 г. Общата му стойност е 210 хил. евро, а средствата са осигурени по Норвежки финансов механизъм 2009-2014. Освен изграждането на сайта с парите ще се купят специална апаратура за замерване на електромагнитените полета, два броя мониторингови станции и специален софтуер.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.