Last news in Fakti

22 Април, 2015 01:33 5 323 7

Русия се готви за присаждането на глава

  • русия-
  • присаждане-
  • глава-
  • валерий спиридонов

Италианският неврохирург Серджио Канаверо е готов да извърши присаждането на главата на руснака Валерий Спиридонов на друго тяло на негов сънародник.

Това става ясно от негово интервю за „Комсомолская правда”. Серджио Канаверо все пак обяснява, че това ще стане само след разрешение от руските власти.

 Италианският медик обяви, че с присаждането на глава иска да отдаде почит на един от бащите на трансплантологията  Владимир Демихов.

Процедурата предвижда главата на пациента да бъде охладена до 10-15 градуса по Целзий, както се извършва при мозъчна операция. Главата на Валерий Спиридонов ще бъде отделена от едното тяло и присадена на друго за секунди. Толкова време ще е нужно да се съединят кръвоносните съдове. До петнайсетина минути се очаква да се нормализира кръвообращението, разкри части от процедурата Канаверо. Следствие на операцията пациентът ще може да се радва на подвижността на новото си тяло, заяви италианският неврохирург.

Валерий Спиридонов страда от рядко генетично заболяване - атрофия Вердинг - Хофман, която не позволява на тялото му да се развива нормално.

Серджио Канаверо посочи, че в страната, където се извърши подобна трансплантация, ще се радва на световна слава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дошo

    2 0 Отговор
    Йозеф Менгеле е сменял глави на маймуни които са живеели по 9 дни.Той обаче не е могъл да свърже гръбначния мозък и телата са оставали неподвижни.
    70-те години мисля, че в Италия е правен опит с човек.Не знам там ка е стоял въпроса с гръбначния мозък, но имунната система на тялото е отхвърлила главата след 16 дни.Съответно е настъпила смърт.
    Интересно сега какви мерки са взети за превъзмогване на тези проблеми.
  • 3 Петър

    1 0 Отговор
    Не разбрах само,на чие тяло ще бъде присадена главата и какво ще стане с другия човек.
  • 4 Красо Зелето

    1 0 Отговор
    Интересно, дано има успех.
  • 5 Манго Джери

    1 0 Отговор
    Руските секунди са най-дългите секунди на света!
  • 6 Крин

    1 0 Отговор
    Това вече минава границите! Просто отвратително!
  • 7 DADA

    0 0 Отговор
    Богатите вече ще могат да си сменят телата с по нови. Честито.