Last news in Fakti

24 Април, 2015 13:14 1 224 0

Освободиха директора на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

  • директора-
  • освободиха-
  • дечо дечев

Сливат УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ и УМБАЛ „Александровска“,

С протокол на министърът на здравеопазването Петър Москов от 23.04.2015 г. д-р Дечо Дечев е освободен от съвета на директорите на УМБАЛ „СВ. Иван Рилски“, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Решението е част от започналата процедура по сливане на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ и УМБАЛ „Александровска“, което цели оптимизация на административното управление на новата структура.

Успоредно се осъществява и сливането на Детската онкохематология с болница „Царица Йоана – ИСУЛ“. В момента Министерство на здравеопазването анализира всички възможности за оптимизиране на административните апарати. Навсякъде, където може да се намали административната тежест от управлението на болници – това ще бъде направено.

Персоналът на болницата излезе на протест срещу решението на Москов. Те се обявиха и срещу плановете на министъра да слее лечебното заведение с Александровска болница. Според тях решенията на Москов са нелогични.

Медиците протестираха пред болницата за около час. Те няколко пъти блокираха и движението по булеварда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА