Last news in Fakti

27 Април, 2015 05:29 1 396 0

Съмнителен търг за медицинска апаратура за 37 млн. лева

  • съмнителен-
  • търг-
  • медицинска-
  • апаратура

Зад обществени поръчки на здравното министерство за близо 37 млн. лв. прозира предизвестен победител. Това заявява в  интервю пред вестник „Труд“ д-р Дечо Дечев, когото министър д-р Петър Москов махна от поста директор на столичната болница „Св. Иван Рилски“.

Търгът е за оборудване на операционни зали и за лъчехирургична апаратура. „Обявлението така е направено, че е преписано от техническата спецификация на едно от изделията. А това няма как да се случи, ако няма определен интерес“, допълни д-р Дечев. Той отказа да бъде по-точен в изявените съмнения по прозрачността на поръчката, тъй като все още не се е стигнало до подписване на договори. „Ако те станат факт и при разлика в цени, ще посоча конкретни доказателства кой е имал интерес и каква сума го е породила“, каза още бившият директор. Според него се лобира за определен производител, който е оторизирал доставчик, свързан с кръга от хора, довели до отстраняването на Дечев от поста.

„Търговете с предизвестен победител не са изненада. Изненада е, че се посяга на „Св. Иван Рилски“, за да се гарантира бизнесът на нейни конкуренти“, смята д-р Дечев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА