22 Май, 2015 06:15 1 291 1

Тайван разполага с отлична здравна система

  • тайван-
  • китай-
  • отлична-
  • здравна-
  • система

Страната е готова да се справя с различни здравни предизвикателства

Тайван играе ключова роля в борбата с инфекциозните заболявания и е готов да сподели своя опит с глобалната общност по думите на министъра на здравеопазването и социалните грижи Чан Биин – Хуанг.

„След прилагане на Международните здравни регулации на Световната здравна организация през 2009г., Тайван се превърна в неделима част от решаването на широк спектър от здравни предизвикателства”, заяви Чан.

„Ние значително допринесохме за справяне с кризата, причинена от Ебола миналата година, чрез предоставяне на оборудване, финансиране и персонал, както и чрез създаването на център за обучение за превенция в южната част на Тайван съвместно със САЩ”,  допълни той.

Чан направи своето изявление по време на 68-ата среща на Световната здравна Асамблея в Женева. Тайван участва в ежегодното събитие, провеждащо се в периода 18 – 26 май, като наблюдател за седми път след покана от генералния директор на СЗО д-р Маргарет Чан през 2009г.

По думите на министъра на здравеопазването и социалните грижи на Република Китай правителството полага сериозни усилия по посока на изграждането на надеждна здравна система, която да е в състояние бързо и адекватно да реагира  при спешни случаи и такива на природни бедствия. В тази връзка страната се старае да подобри и нивото на Националната здравноогигурителна система, правейки я способна да посреща и да се адаптира успешно към променящите се обстоятелства.

Усилията на правителството дават резултат, доколкото по думите на Чан Тайван е готов да се справя с предотвратяването на сериозни епидемии. Радвайки се на 99.8% покритие, здравната система е в състояние да поддържа високи нива на качество в сферата на медицинската помощ в случаи на различни предизвикателства като тежък аспираторен синдром и грипни епидемии.

Като отговорен член на световната общност, Чан заяви също, че Тайван приветства всяка възможност да си сътрудничи със Световната здравна организация. Пример за това е готовността на страната да се включи в инициативите за подкрепа на Непал с цел възстановяване след бедствената обстановка.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 0 Отговор
    Здравната система На Тайван е наистина СИСТЕМА!!! От опит знам колко е удобна. Няма закрепостяване за определен общопрактикуващ. Няма направления. Който има застраховка , има електронна кара , с която отива където и когато има нужда. Лекарствата влизат в застраховката и се дават от самия лекар или болницата където сме отишли. Бройките са точно за да не се хвърля. За по-специални случаи се доплаща МИНИМАЛНО. Без застраховка просто си плащаш услугата по-тарифи. Болниците им са като малки градчета- магазин, ресторант, столова, кафене, книжарница,фризиор....Храненето на пациентите не е задължение на болницата. Там роднините, приятелите, колегите или сам се грижиш за храната. Зъболечението е също с картата. Само протезите се плащат.