Last news in Fakti

30 Май, 2015 00:01 1 683 2

Тестват нов лек срещу рака

  • astrazeneca-
  • eli lilly-
  • рак-
  • лекарства

AstraZeneca и Eli Lilly ще обединят усилия в опит на търсене на пробив в лечението на рака, съобщават специализираните издания.

Двата изследователски екипа се надяват като обединят своите достижения в борбата срещу коварната болест да се създаде нов коктейл от медикаменти.

AstraZeneca ще предложи експерименталното си хапче MEDI4736, а Eli Lilly - Cyramza.

Първата фаза на проучванията ще се водят от Eli Lilly. Повече подробности от съвместното проучване не бяха разкрити. Няма и ясното и за финансовата рамка на изследванията.

MEDI4736 принадлежи на нов клас от лекарства, които са насочени да се укрепи имунната система срещу рака. Cyramza е част от по-стар тип т.нар антиангиогенични лекарства, които спират притока на кръв до туморите.

Третият по големина производител на лекарства против рак също тестват подобна комбинация със своя медикамент Avastin.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    Дано наистина да намерят лек на тази зловеща болест. Дано бог бъде с тях и им помага! †
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    в ю-тубето има доста руски сайтове на тази тема