Last news in Fakti

29 Май, 2015 16:01 1 791 1

Извадиха 10-килограмов тумор от възрастна жена

  • тумор-
  • жена-
  • варна-
  • киста

Кистата е достигнала огромните си размери за около половин година

10-килограмов тумор бе изваден  при операция на 65-годишна жена във Варна, съобщиха за Варна утре от АГ-болницата в града. Операцията е продължила над два часа. За щастие на пациентката образуванието по всяка вероятност ще се окаже доброкачествено, но окончателна диагноза ще може да бъде поставена след допълнителни изследвания, уточниха лекарите.

Кистата е достигнала огромните си размери за около половин година по анамнестични данни, като жената е забелязла нередности преди няколко месеца. Кистозната формация от яйчников произход е обхващала цялата коремна кухина.

В болницата периодично се появяват подобни случаи, като преди три години бе оперирана бременна жена с 6-килограмов тумор. Според  екипа на здравното заведение голяма част от туморите при жените могат да бъдат диагностицирани в ранен стадий, ако пациентките редовно ходят на профилактични гинекологични прегледи.

Именно това е и целта на наскоро започналата кампания от АГ-болницата в морската столица за безплатни профилактични прегледи. Освен жените, които ще прегледаме, полезни ще бъдем и за тези, които просто прочитайки информацията ще се подсетят, че отдавна не са посещавали гинеколога си и трябва да го сторят, коментираха от ръководството на болницата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гмм

    0 0 Отговор
    Те някои жени не си следят цикъла, камо ли да ходят на редовни прегледи.