Last news in Fakti

29 Май, 2015 19:25 1 276 5

Пушенето вече не е толкова модерно сред младите

  • пушене-
  • модерно-
  • младите

Забраната за тютюнопушене на обществени места има благоприятен ефект върху нагласите. Все повече хора приемат за нормално пушенето да е съобразено с останалите хора в помещението или групата. Това личи и сред подрастващите, сред които пушенето на цигари не е толкова модерно, колкото преди 10 години.Това заяви пред БНР Таня Петрова, която е директор на дирекция "Промоция на здравето“ в Столичната районна здравна инспекция.

Тя обясни: "Кабинетът за отказване от тютюнопушенето към Инспекцията функционира от години, но хората, които се обръщат към него, не са много. Всеки гражданин може да потърси помощ и подкрепа. Има специалисти, които работят, и това е безплатна услуга. Много е важно самият човекът да е взел решението да спре да пуши, да е избрал датата, когато да се случи това нещо. Работата ни е да го подкрепим в това негово решение, защото първата седмица за един дългогодишен пушач е много трудна и точно в тези дни има нужда от психологическа помощ от специалист."

На 31 май отбелязваме Денят без тютюнев дим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 marmalad

    1 1 Отговор
    Injekciite sa po moderni veche ..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ituriel

    0 0 Отговор
    Хем пушенето не било модерно сред младите, хем сме на първо място в европа по пушачи. Чудна работа. Определено трябват по-строги закони срещу пушенето и по-високи цени за тези отрови.
  • 4 Ituriel

    0 0 Отговор
    http://fakti.bg/zdrave/144893-balgarite-sa-sred-nai-golemite-pushachi-v-es

    Ето ако не ми вярвате.
  • 5 rebel

    0 0 Отговор
    Лесно е да съдим другити, трудното е да живеем с това в което сме се превърнали.
    Think about it next time!