Last news in Fakti

30 Юни, 2015 00:30 1 448 0

Мъж от Оман е излекуван от MERS в Тайланд

  • мерс-
  • mers-
  • тайланд-
  • болен

Властите в Южна Корея обявиха за 31 починали и 181 заразени от MERS

Мъж от Оман е излекуван от MERS в Тайланд - 1
Снимка: АП/БТА

Мъж от Оман се излекува от опасния вирус на Близкоизточния респираторен синдром (MERS) в Тайланд, предаде Ройтерс.

75-годишният първоначално е пътувал до Банкок, за да се лекува от сърдечно заболяване, но по-късно е бил диагностициран и лекуван от опасния вирус.

“Последните изследвания са показали, че в кръвта на болния няма следи от опасния вирус“, се посочва в официално изявление на здравното министерство на Тайланд. Тримата души, които са придружавали пациента за лечение в Банкок също не са заразени. Изследват се други 36-ма, които са били в контакт с него. Тайланд обяви в началото на месеца първия случай на болен от MERS. По този начин това тя е четвъртата страна от Азия, където има огнище на опасната болест.

Властите в Южна Корея обявиха за 31 починали и 181 заразени от MERS.

Тайланд е известен като център за медицински туризъм за страните от Азия. Това е помогнало на местните здравни власти да се справят с опасния вирус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА