Last news in Fakti

30 Юни, 2015 13:49 908 0

Нов случай на Ебола в Либерия

  • ебола-
  • либерия-
  • случай

Това е първи такъв от 6 седмици

Нов случай на Ебола в Либерия - 1
Снимка: БТА/AP

Тялото на мъртъв мъж в Либерия бе диагнозтицирано с Ебола, съобщи Би Би Си.

Това е първият случай  на заболяването в страната, след като епидемията в нея бе обявена за овладяна.

Заместник-министърът на здравеопазването в страната Толберт Ниенсва потвърди, че починалият 17-годишен мъж на основното летище в страната е бил болен от Ебола.

Либерия бе обявена за свободна от заболяването пред 6 седмици, след като преживя най-смъртоносната епидемия в историята на заболяването. Повече от 11 000 души починаха от заболяването от началото на декември 2013 г. Мнозинството от тях бяха граждани на Либерия, Сиера Леоне и Гватемала. Страните успяха да овладеят разпространяването на болестта, но през последните седмици случаите на заболели нарасна, заради началото на дъждовния сезон в Западна Африка.

Властите вече призоваха гражданите да не изпадат в паника и да продължат спокойния си живот. Тялото на младежа е било сигурно изолирано и погребано. Според медицинските екипи ситуацията е под контрол

„Казвали сме и преди, че има възможност за подновяване на заразата в Либерия. Капацитета на нашия екип за наблюдение обаче е много силен. Единственият проблем е, че не сме успели да тестваме тялото на починалия преди неговата смърт.“, заявява Ниенсва.


В  момента се води разследване, за това къде човекът се е заразил със заболяването.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА