Last news in Fakti

3 Юли, 2015 14:29 1 975 0

В Прага хоспитализираха още един пациент със съмнение за MERS

  • чехия-
  • mers-
  • близкоизточен респираторен синдром-
  • болни-
  • вирус

Мъжът се е завърнал на 29 юни от туристическо пътуване до Южна Корея

В Прага хоспитализираха още един пациент със съмнение за MERS - 1
Снимка АП/БТА

В болница в Прага е бил приет още един пациент със съмнение за  Близкоизточния респираторен синдром (MERS). Това съобщава Министерството на здравеопазването на Република Чехия.

"Мъжът се завърна на 29 юни от Южна Корея, където е бил на екскурзия", заяви чешкия министър на здравеопазването Святополк Немечек.

В четвъртък вечер на мъжът му станало зле, вдигнал висока температура и получил други тревожни симптоми.

"Като се има предвид неотдавнашното му пътуване до Корея, бе решено той да бъде спешно хоспитализиран в инфекциозно отделение на клиниката в Прага. Всички 30 души, които са били в контакт с него в момента са под карантина", добави той.

Очаква се, че резултатите от тестовете да са готови тази нощ. "Това е вторият случай през последния месец когато  имаме съмнения за появата на смъртоносния вирус в Чехия", каза Немечек.

Пациентът със съмнение за коронавирусн, живее в Острава (Северна Моравия). Той работи като екскурзовод в една от чешките туристически агенции и е бил с група на обиколка из Корея.

В средата на юни 25-годишен мъж, който също се завърнал от Южна Корея, бе приет в болница, но диагнозата му не бе потвърдена.

Във връзка със заплахата от разпространението на близкоизточния респираторен синдром (MERS) на международното летище в Прага преди две седмици бяха въведени мерки за идентифицирането му сред пътници, които пристигат с полети от Южна Корея.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА