7 Юли, 2015 16:23 5 337 0

Националната кардиологична болница получи дарение за над 100 хиляди лева

  • национална-
  • кардиологична-
  • болница
Националната кардиологична болница получи дарение за над 100 хиляди лева - 1
Снимка: БТА

Националната кардиологична болница в София получи нова апаратура на стойност над 100 хиляди лева от дарителя Иван Анев. С помощта на Българския червен кръст здравното заведение получи новите апарати за интензивното отделение към детската кардиологична клиника.

Новото оборудване се състои от два неонатални респиратора, реанимационна маса Babytherm, 12-канален ЕКГ апарат и спирометър, и е на стойност от 105 410 лева. Те ще послужат за Клиниката по педиатрия в НКБ за интензивното звено към Отделението на педиатрия. Апаратурата ще улесни работата по спешни случаи при деца с дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност. В отделението се осъществява интензивно лечение и апаратна вентилация при деца с дихателна недостатъчност.

Иван Анев сподели, че причината за неговото дарение е покойната му съпруга.
Соня Анев получи наследство от Германия. Тя пожела да се подари на детски отделения към българските болници. Тя почина, аз свърших тази работа в нейна памет и с нейните пари.

Проф. Марио Станкев, изпълнителен директор на Националната кардиологична болница, посочи:
Това дарение беше изключително важно за нас, тъй като остарялата апаратура вече беше опасна за нашите малки пациенти. Голяма част от държавните болници не могат със собствени средства да си позволят да купуват такава апаратура. В цялата страна няма къде да отидат другаде дечица да се лекуват, освен тук в нашата болница. Ние не би трябвало да оставяме по никакъв начин те да бъдат лекувани с остаряла апаратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА