7 Юли, 2015 20:49 986 0

Две деца са с хепатит от центъра в Елхово

  • линейка-
  • хепатит-
  • бежанци-
  • елхово
Две деца от сирийски произход са настанени в ямболската болница. Едното е с потвърдена диагноза хепатит А, а при другото резултатите се очаква да излязат в сряда.

Симптомите на болестта са разпознати при стандартните медицински прегледи, извършвани в разпределителния център в Елхово. Първото момченце е хоспитализирано на 2 юли, а другото във вторник, съобщи БНР. 

Децата са на 3 и 7 години и са били в контакт с повече от 50 души, които ще бъдат под лекарско наблюдение. Вече са взети всички превантивни мерки, съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на Регионална здравна инспекция в Ямбол. 

Извършена е цялостна дезинфекция на помещенията. Разпределителният център в Елхово е от затворен тип и опасността заболяването да се разпространи е малка, категорични са специалистите. 

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев каза пред "Хоризонт", че здравните власти са информирани за заболяването навреме, като уточни че болестта хепатит А се лекува успешно със средствата на съвременната медицина и не трябва да се очаква евентуален епидемичен взрив.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА