Last news in Fakti

4 Август, 2015 19:19 1 171 1

Москов: Ще продължим да лекуваме бежанците

  • москов-
  • бежанци-
  • лечение

Министърът обeща, че до година и половина в Ямбол ще заработи новата болница, която се изгражда вече 37 години

Осигуряването на медицинска помощ за бежанците ще продължи да бъде ангажимент на здравното министерство, увери министър Петър Москов.

Той обеща, цитиран от БНР, наесен да има допълнително финансиране за болниците в Ямбол и Хасково: "От октомври се очаква от страна на Европейския съюз, допълнително финансиране за България по въпроса за бежанците, и там ние  ще търсим допълнително решение със финансиране на болниците Ямбол, Харманли и Хасково, болници които наистина поемат реално потока от бежанци, които имат нужда от лечение в болниците".

От началото на годината в ямболската областна болница са лекувани 59 бежанци, между които е имало и случаи на хепатит.

Министър Москов обeща, че до година и половина в Ямбол ще заработи новата болница, която се изгражда вече 37 години. За нейното дострояване от републиканския бюджет ще бъдат отпуснати 2 млн. лева. Ще се търси финансиране и по европейски програми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 0 Отговор
    Москов: Ще продължим да лекуваме бежанците
    Министърът обeща, че до година и половина в Ямбол ще заработи новата болница, която се изгражда вече 37 години


    евалата брат грижете се за новото население на таз територия