Last news in Fakti

31 Август, 2015 16:27 1 479 0

С нов линеен ускорител ще се сдобие ИСУЛ

  • нов-
  • линеен ускорител-
  • исул

С нов линеен ускорител ще се сдобие ИСУЛ. Той е по проект, който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Общата стойност на проекта възлиза на 5 999 900, 00 лв., от които безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР – в размер на 5 068 362, 90 лв.

Основната цел на проекта е внедряването на линеен ускорител в Клиниката по лъчелечение към УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", което ще допринесе за модернизирането на здравната инфраструктура на болницата. По този начин на пациентите от цялата страна ще бъде гарантиран равен достъп до технологична и специализирана болнична медицинска помощ. По отношение на работещите в лечебното заведение - ще се повиши удовлетвореността и мотивацията от трудовия процес - предпоставка за задържането на висококвалифицирания персонал на болницата.

Проектът в университетската болница е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма (СРИП) на МЗ по схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.

Утре, 1 септември, от 11 часа в „Учебна зала“ на Клиниката по гастроентерология, етаж 2 на болничната сграда на ИСУЛ ще се проведе текуща пресконференция по проект „Доставка на високоенергиен медицински линеен ускорител за нуждите на УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ ЕАД“.

Участие в пресконференцията ще вземат заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски, главният секретар на МЗ и председател на съвета на директорите на ИСУЛ проф. д-р Пламен Кенаров, директорът на лечебното заведение доц. д-р Григорий Неделков, представители на здравно министерство, работещи в болницата и др.

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА