Last news in Fakti

3 Септември, 2015 15:34 1 821 0

3 686 заболели от Денга в Тайван

  • денга-
  • треска-
  • тайван-
  • превенция-
  • болест-
  • заболяване-
  • епидемия

Броят на заболелите се е увеличил значително през последния месец. Тайван се бори с треската Денга

Тайван се бори с треската Денга. Според статистическите данни от последните проучвания на Центровете за контрол на заболяванията, от месец май до този момент потвърдените случаи на Денга в страната наброяват 3 686, като 88% от тях са в южния град Тайнан. Още 175 потвърдени случаи са регистрирани на територията на Югоизточна Азия.

Треската Денга е тропическа болест, разпространявана от комари. Симптомите включват главоболие, мускулни и ставни болки, кожни обриви и понякога тежки кръвоизливи. По непотвърдени данни болестта е довела до 17 смъртни случая на територията на Тайван.

Министерство на здравеопазването и социалните грижи на Република Китай организира медицински екип за подкрепа, натоварен със задачата да контролира разпространението на треската Денга в страната. Екипът се състои от седем специалисти в различни области на медицината, сред които инфекциозни и вътрешни болести, белодробни заболявания и други, като всички те се ангажират със задачата за ранно диагностициране и лечение на болестта.

Според Центровете за контрол на заболяванията към министерството, броят на потвърдените случаи на Денга са във възход, особено през последната седмица на месец август. „Правителството ще следи отблизо ситуацията и ще координира публичните и частните ресурси. По този начин то се заема с контрол върху избухването на евентуална епидемия”, заяви представител на центровете.

Екипът за подкрепа е част от мерките за контрол на болестите, обявени от кабинета по-рано тази седмица съвместно с Администрацията за опазване на околната страна и Министерството на отбраната.

Другите инициативи включват повишаване на химическия контрол в области, застрашени от епидемия, предлагане на по-бързи мерки при установяване наличието на симптоми на заболяването, повишаване на обществената осведоменост и превенция. Министерството на образованието също се е задействало в тази посока като е инструктирало училищата в цялата страна какви мерки да приложат, за да предотвратят появата на треската.

Правителството заяви, че ще се бори с наболелия проблем до неговото пълно отстраняване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА