Last news in Fakti

5 Септември, 2015 09:51 1 128 1

Куба няма да наказва избягалите лекари

  • куба-
  • лекари-
  • миграция

Лекарите, които са избягали преди години от Куба и сега искат да се върнат в родината, няма да бъдат наказвани, се казва в съобщение на Министерството на здравеопазването на страната до медиите. „На тях ще им бъде дадена възможност, ако искат, отново да се присъединят към нашата система на здравеопазване. Ще им бъде гарантирана работа в условия, сходни с тези, при които са работили досега”, пише в съобщението.

Лекарите, които са избягали от Куба преди 2013 г също могат да се върнат без последствия, но на тях няма да им бъде гарантирана работа в лечебни заведения.

През 60-те години на миналия век държавата повиши правилата за излизане зад граница на лекари, които работеха в рамките на правителствени програма. В случай на незаконна емиграция ги очакваха строги наказания при евентуално завръщане в родината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    0 0 Отговор
    /Ще им бъде гарантирана работа в условия, сходни с тези, при които са работили досега”, пише в съобщението./
    Лекарите които са избягали от Куба не са отишли в Русия и ли южна Америка а в САЩ,там заплатите на лекарите са 10-15000$ а заплатите в Куба са 10-15$! Дали съобщението не е само пропаганда?