Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 03:00 2 380 0

Индийски лекар предлага детокс програма в България

  • лекар-
  • индия-
  • българия

В своята дългогодишна терапевтична практика д-р Виджай използва методите на Аюрведичната медицина и програмата Панчакарма за лечение на различни хронични болести

Рискови състояния за здравето вследствие на стрес и свързаните с него потенциални опасности за човека са част от неразположенията, които индийският лекар д-р Виджай Шийл Упадхиай третира успешно с методите на Панчакарма. Дори в рамките на 7-дневна програма д-р Виджай подпомага успешно за елиминиране на токсините от тялото и ума, възстановяване конституционния баланс, засилване на имунната система и забавяне процесите на стареене.

Блестящ лекар с богат професионален опит д-р Виджай е консултант на програмата по Панчакарма.

Детокс програмата Панчакарма се провежда в 7, 10, 14 и 21-дневни курсове.

В рамките на програмата успешното съчетаване на масажи и процедури с масла и билки, комбинирано с подходящо хранене, подпомагат изчистването на организма и получаването на дълбока релаксация и чувство на удовлетвореност.

В своята дългогодишна терапевтична практика д-р Виджай използва методите на Аюрведичната медицина и програмата Панчакарма за лечение на различни хронични болести като диабет тип 2, ревматизъм, анкилоза, спондилоза, есенциална хипертония, затлъстяване, PID, неврологични болести, метаболитни болести и различни психосоматични болести.

Д-р Виджай завършва образованието си по Аюрведа в университета „Д-р Б.Р. Амбедкар“, Бихар. Докторската степен получава от университета „Махатма Ганди Грамодей“. Работи във фондацията „Дж. Р. Д. Тата за проучване на науките Аюрведа и Йога“ в Читракуут и в благотворителната болница Хайдакан. През 2011 г. става главен оперативен директор към „Арчана Фармасютикълс“, Ню Делхи.

Неслучайно традиционният индийски начин на лекуване Аюрведа днес е глобален феномен. Хора от цял свят се облагодетелстват от тази оздравителна система, защото тя разполага с най-добрите решения за детоксикация и ревитализация на тялото и ума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА