Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 12:45 1 568 5

Частните болници срещу пръстовия отпечатък на Москов

  • отпечатък-
  • болница-
  • петър москов

От Здравната каса отказаха коментар по темата, като обясниха, че и в момента в болница се постъпва и изписва чрез проверка на личната карта на входа и изхода на лечебното заведение

От Сдружението на частните болници определиха като ненужна идеята на здравния министър за въвеждане на персонален пръстов идентификант при постъпване в болница. В телевизионно интервю Петър Москов заяви, че с пръстов отпечатък всеки здравноосигурен пациент ще може да докаже своето присъствие в определена болница или аптека.

За БНР Красимир Грудев от Сдружението на частните болници припомни, че от догодина се въвеждат електронна здравна карта и електронно досие:

Предполагам, че министърът го е споменал във фигуративен, преносен смисъл. Ролята на пръстов отпечатък може да играе и неговата лична карта, и неговото лично електронно досие, което, според мое мнение, е напълно достатъчно, за да бъде индентифициран и ако има някакви съмнения в неточност, некоректност, или направо да го кажем - злоупотреба с тези данни, това да може да бъде установявано. Мисля, че е напълно достатъчно електронното досие или електронна здравна карта, както се нарича, и личната карта.

От Здравната каса отказаха коментар по темата, като обясниха, че и в момента в болница се постъпва и изписва чрез проверка на личната карта на входа и изхода на лечебното заведение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Ами много ясно че ще възразяват ... такива пари се въртят от лекарската мафия годишно.
    Фалшиви услуги към НЗОК, мъртви души и тва всичко на нашите здравни.

    Коментиран от #3

  • 2 AzAzAz

    0 0 Отговор
    Москов, фашист, тъй като предложението ти е в разрез с най-висшия закон - Конституцията, или трябва тези, на които им е работата това да ти поискат инунитета незабавно и бъдеш съден за геноцид срещу Народа си, или самия Народ ще ти го поиска!!!
  • 3 Besen

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Ако някой не може да се справя с работата си, то защо да е на наш гръб?!!
    Вън!!!
    Прекалихте !!!
  • 4 бай Иван

    0 0 Отговор
    Това е най голямата идиотия която са измисляли досега!
  • 5 ще има бой

    0 0 Отговор
    Ами много се краде е господа, кво искате от Москов, прав си е човека.
    Частните болници са против, защото няма да могат да източват Здравната каса, ама много хора с интелект на кокошка, не могат да го вденат.
    Кво ми дреме за правата на човека, когато някой ми бърка в джоба постоянно???????