Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 12:50 1 487 0

Случаите на холера в Ирак вече са 1000

  • ирак-
  • холера-
  • случаите

През последните дни са регистрирани нови 101 случая

Здравните власти в Ирак обявиха, че броя на регистрираните случаи на холера в Ирак вече е достигнал 1000, съобщи PRESSTV.

Само през последните дни са били регистрирани нови 101 случая. 60 от новите случаи са на хора от централната провинция Бабил, 17 в град Диванях и 16 в региона около Багдад ал Русафа, който се намира на източния бряг на реката Тигър.

Холерата е остра чревна инфекция, причинена от храна или вода, заразени със специфична бактерия.  В резултат на болестта се развива тежка дехидратация, която може да доведе до смърт, ако не е предвидено незабавно лечение.

Водните и канализационните системи в Ирак са стари, докато развитието на инфраструктурата е в застой от години. Премиерът Хайдер Ал Абади разпореди набор от мерки, насочени към подобряването на хигиената. В това число влизат ежедневни тестова за качеството на водата. Осигурена е дистрибуцията на минерална вода за семействата, разселени заради военни конфликт в страната, както и инсталирането на допълнителни пречиствателни станции. Министерството на образованието на Ирак забави отварянето на училищата в страната до 18-ти октомври, за да може Министерството на здравеопазването да обезпечи мерките в учебните заведения. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА