8 Октомври, 2015 11:42 967 0

Обновиха клиника в пловдивска болница

  • унг-
  • клиника-
  • болница-
  • обновиха-
  • свети георги

Изцяло обновена е Клиниката по ушно-носно-гърлени болести в УМБАЛ „Свети Георги“. Това съобщи нейният ръководител – доц. д-р Спас Консулов. Извършените ремонтни дейности са финансирани със собствени средства от бюджета на лечебното заведение.

Подменена е цялата леглова база, която към момента включва 40 болнични легла. Ремонтирани са всички стаи, а 4 от тях са с VIP условия, оборудвани с климатици, хладилници и други удобства за пациентите. Изцяло обновен е и операционният блок, като за дейността му е закупен и нов инструментариум, уточни доц. Консулов.

За своето съществуване от 1945 година Клиника по ушно-носно-гърлени болести се утвърди като най-високо квалифицираното оториноларингологично заведение в цяла Южна България. Тя поема най-тежките случаи и работи в условия на 24-часов спешен прием. Клиниката е единственото по рода си звено в Южна България, в което се извършват високорискови УНГ операции и екстракции на чужди тела от трахея, бронхи и хранопровод, допълни доц. Консулов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА