Last news in Fakti

22 Ноември, 2015 09:29 1 529 2

Ще бъдат ли изместени бомбите от биологичните оръжия?

  • бъдат-
  • изместени-
  • бомбите-
  • биологичните-
  • оръжия

Терористични групи вече употребиха такова оръжие, предупреди проф. Тодор Кантарджиев

Ще бъдат ли изместени бомбите от биологичните оръжия? - 1
Снимка: Нова телевизия

Напоследък зачестяват заплахите и предупрежденията, че новите оръжия на терористите ще бъдат химически и биологични и те ще заменят бомбите. 

Биологичната заплаха е набор от опасни микроби, които предизвикват заболявания, обясни по Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни болести. По думите му такива микроби са в арсенала на добре разработените през последните 50 години бактериологични оръжия. 

„Това е някакъв микроб, който предизвиква зараза, смърт или тежко заболяване, което първо е непознато на медицинските власти, второ има много голям плашещ ефект. Целта е да стане психоза”, обясни проф. Кантарджиев. 

Той коментира, че през последното десетилетие терористични групи са употребили вече такова оръжие. 

„Слава Богу, че не е лесно да се направи”, коментира професорът. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 binjiri

    0 0 Отговор
    "Bиологичните оръжия ще исместят бомбите?"

    Еваларката!

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "binjiri":

    Не се хващайте за грешките а вникнете в самата статия, която казва нещо невиждано до сега, след газовите камери на Хитлер. Тежко и горко ни ако това се случи в света.