Last news in Fakti

1 Декември, 2015 05:15 623 0

Младите червенокръстци отбелязват Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

  • бчк-
  • спин-
  • хив
Младите червенокръстци отбелязват Световния ден за борба с ХИВ/СПИН - 1

По повод 1 декември – Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, младежите от Столичната организация на Българския Червен кръст организират мащабна информационна акция, която ще обхване ключови места в града.

Oт 15:00 до 17:30 ч. на 1 декември, младите червенокръстци ще запознават столичани с начините на предаване на ХИВ, правилното поставяне на предпазни средства и с местата за анонимно и безплатно изследване в столицата чрез 4 мобилни екипа в центъра на града и на 2 стационарни информационни пункта в подлезите на метростанция „Сердика“ и „Софийски университет”.

В 17:30 ч. в началото на пешеходната зона на бул. „Витоша” и бул. „Патриарх Евтимий” ще стартира шествие, което ще премине по бул. „Витоша” и ще завърши пред Народния театър „Иван Вазов“.

След 18.00 ч. доброволците на БЧК и участниците в шествието ще оформят голям червен кръст на площада пред театъра, в центъра на който ще бъдат поставени свещи и голяма червена лента, международен символ на съпричастност с хората, живеещи с ХИВ/СПИН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА