1 Декември, 2015 09:38 877 0

Трябва да се подобри качеството на лечение

  • медицина-
  • лечение-
  • качество-
  • проф. генчо начев

Под мотото: "Власт, лекари и пациенти заедно в реформата"  днес се събират представители на държавните институции, на съсловните организации на фармацевтичната индустрия и на пациентите, за да коментират здравната реформа и да търсят начини за постигане на консенсус. В интервю за БНР проф. Генчо Начев директор на болница "Св. Екатерина", определи като уместни промените, с които се съкращава броят на болничните легла и диагнозите, обслужвани от болниците по Здравна каса. Според него с измененията ще има по-добър контрол на работата на медиците и по-добра грижа за пациентите, а всички проблеми идват от липсата на комуникация:

Липсата на вербализация води до всички проблеми. Ако се водим от притесненията на едни, втори, трети и четвърти – нищо няма да направим. Ние трябва да се водим от притесненията на обществото. Защото в края на краищата, каквито и различни виждания да има, по една тема мислим еднакво и сме съгласни. Това  е необходимостта от промени, които да направят по-ефективно изразходването на публичните средства. Всички знаем… вярно правите са малко, но част от тях се прахосват и не се изразходват за това, за което трябва. Трябва да се подобри качеството на лечение и като следствие от това ще се повиши и задоволството на хората, които ползват медицински услуги. От това трябва да се водим, а не от личните интереси, каза в "Преди всички" директорът на болница "Света Екатерина".

Проф. Начев каза още:

Политическа воля – това е думата. Да се стигне до един политически консенсус и да се мотивира политическа воля за тези промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА