Last news in Fakti

1 Декември, 2015 12:13 1 361 5

Правителството застава твърдо зад здравната реформа

  • правителството-
  • застава-
  • твърдо-
  • здравната-
  • реформа-
  • бойко борисов

Министър Москов иска да внуши, че този, който пие ракия, пуши и яде сланина и не желае да има хранителни навици, трябва ли друг да му плати лечението, заяви Борисов

Правителството застава твърдо зад здравната реформа - 1
Снимка: boykoborissov.bg

Правителството стои твърдо зад здравната реформа, каза премиерът Бойко Борисов по време на форум "Власт, лекари и пациенти - заедно в реформата".

“Държавата харчи милиарди за здравеопазване, но продължаваме да отчитаме високи нива на смъртност и заболеваемост. За здравната каса тази година са дадени 129 млн. лева повече, а разходите на ВМА през последните 10 месеца са с 21 млн. лева по-малко. Догодина ще имаме 20 млн. лева повече за Спешната помощ. С министъра на здравеопазването Петър Москов, ще продължим осъществяването на реформата, а парите, с които ще повишим заплатите на работещите в здравния сектор, няма да бъдат за сметка на други институции”, заяви Борисов.

“Сред основните причини за високата смъртност е неспазването на дисциплина, като започнем с войната по пътищата. Няма несмазана мантинела в тази държава. На всеки 5 метра мантинелата е счупена. Необходимо е да се изградят навици и култура и да не се толерира неспазването на дисциплината”, подчерта премиерът. Според Борисов не би трябвало разходите по лечението да са от здравни вноски, а от застрахователите.

“По пътищата хиляди загиват. Колко струва да оперираш един след тежка катастрофа. Ние ще толерираме ли тези хора, които благодарение на това че се правят на бабаити, ние трябва да извадим от джобовете стотици милиони - за това че иска някой да се прави на бабаит”, коментира още премиерът.

"Министър Москов иска да внуши, че този, който пие ракия, пуши и яде сланина и не желае да има хранителни навици, трябва ли друг да му плати лечението. Идва Коледа и Нова година и вие ще кажете какво става в спешната помощ. Трябва да се изградят навици от ранна възраст. Да напомним на родителите, че ако купуват всеки ден по три сладоледа на детето си, не му правят добро", допълни Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    0 0 Отговор
    Вие направете реформата в МВР и съда пък сладоледите и сланината ги оставете
  • 2 граждани за тъпо развитие

    0 0 Отговор
    Ами, като си плащам ще МЕ лекуваш!
    Тоя гвори все едно Кенефландия му е бащиния, е то е почти вярно.
    Иначе риформата ще е поредното СЪКРАЩАВАНЕ на средствата за здраве.
    Това са реформите на Герб, сега очкаваме с нетърпение РЕФОРМАТА в електроразпределението, ВДИГАНЕ НА ТОКА.
  • 3 кажи

    0 0 Отговор
    Я ТИКВАТА ДА КАЖЕ КАК В КАТАР ОТ БУРГАН БАНК ЦИОНИСТИТЕ И ЦРУ МУ ОТМЪКНАХА ПОД ФОРМАТА НА КОНФИСКАЦИЯ ЗА НЕДОКАЗАН ПРОИЗХОД 1,5 МИЛИАРДА ДОЛАРА И ЗАТОВА ЛИ ПОБЕЛЯ ТАКА ЯВНО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 6-7 МЕСЕЦА И ДА ЗНАЕ ЧЕ НЯМА ДА МУ ГИ ВЪРНАТ БЕЗ ДА ИМ ИЗПЪЛНИ НЯКОЕ ПЪКЛЕНО ЖЕЛАНИЕ А ЖУРНАЛЯТА ЗАЩО МЪЛЧАТ ПО ВЪПРОСА АКО НЯМАТ ИНФОРМАЦИЯ ПО СЛУЧАЯ ДА Я ПОИСКАТ ОТ БУРГАН БАНК КАТАР ТЕ ЩЕ ИМ Я ПРЕДОСТАВЯТ.
  • 4 кога

    0 0 Отговор
    Новите (деца на комунисти, „завършили” на Запад) и старите комунистически кланове са превзели буквално цялата държава. Там няма парламент и партии. ”Партиите” са различни кланове на комунисти. Правителството се олицетворява от държавна сигурност. Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. емигрират! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява , като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол! Когато на власт са наркотрфиканти като Борисов, ефективно осъдени като Цветанов и офшорни перачи на пари като Плевнелиев, все такива "новини" ще има. Ало, Ваньо: ставка, разследване и съд за убийството на Чакъра и самоубийството на Мишо Бирата! Не забравяйте за екзекуцията на единствения свидетел в делото срещу Цвъ Цвъ......загинал в СЛУЧАЙНА автомобилна катастрофа :) :) Бойко Борисов има откраднати над 4 милиарда държавни пари, които е изнесъл по сметките си в Америка и Израел. Дъщеря му си живурка в Америка и кара бентлита с парите на лошият мат'рял. Бащицата тръгнал да регулира цените на сиренето и агнешкото. ВЪРНИ ПАРИТЕ. ОСТАВКА и ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА БОКО ТИКВАТА!!
  • 5 некойси

    0 0 Отговор
    Правителството твърдно е решило тържествува победата си върху труповете ни!