23 Декември, 2015 11:04 1 335 1

Последен ден за възстановяване на здравни права по-евтино

  • здраве-
  • вноски

След Нова година ще се плаща за 5 години назад

Последен ден за възстановяване на здравни права по-евтино - 1

Днес изтича срокът, в който може да възстановим здравните си права на по-ниска цена.

Всеки, които дължи повече от три вноски, губи правата си. Досега, за да се възстановят те, трябваше да се платят всички дължими суми за 36 месеца назад.

От началото на следващата година всички здравнонеосигурени, които искат да ползват безплатна медицинска помощ, ще трябва да погасят вноските си за пет години назад.

Така, ако пропуснат да го направят днес, връщането в системата ще им струва двойно повече. Вместо 700 ще платят 1400 лв - заради лихвите, които се натрупват.

През последните няколко дни данъчните отчитат ръст на българите, погасили вноските си за здраве.

За по-сериозните санкции за хората, които не си плащат здравните вноски, настояваше министърът на здравеопазването Петър Москов. Той дори искаше да се плащат вноските за целия период назад, откакто беше въведено здравното осигуряване през 2000 година, но това противоречи на принципа за давностен срок за задълженията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    0 0 Отговор
    Ако наистина искат да има събираемост трябва да помислят за хората!
    Не може да ги карат всеки месец да се редят по 3 часа на опашки в НАП за една смешна здравна вноска.Трябва да ги направят да може да се плащат навсякъде дори и на бензиностанцията докато зареждаш колата си.Ако искат пари трябва да станат малко по модерни!