Last news in Fakti

1 Януари, 2016 10:54 1 601 1

Нови правила за линейките

  • линейка-
  • правила-
  • бърза помощ

Пациентите ще бъдат разделяни по спешност в категории

Нови правила за линейките - 1

От днес линейките би трябвало да пристигат при нуждаещите се от тях пациенти за времето от 8 минути до 2 часа, в зависимост от спешността на случая. Идеята на здравното министерство е новият стандарт за спешната помощ, който регламентира това.

Новите правила предвиждат диспечерите, които приемат спешни повиквания, да работят по таблици от общо над 550 въпроса, за да преценят какво е състоянието на нуждаещия се от бърза помощ.

Пациентите ще бъдат разделяни по спешност в категории с червен, жълт и зелен код, който пък ще определя колко може да се забави линейката. Това ще се случва на базата на таблици с общо над 550 въпроса.

Телефонният триаж ще се прави от диспечерите, работещи на телефон 112.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    0 0 Отговор
    Бог да им е на помощ на пациентите!С тази заигравка доста хора ще се срещнат по рано със създателя! Как ще разбере един диспечер какво ми е?Понякога нещата са скрити, всъщност доста често и кой ще носи отговорност ако линейката не пристигне на време и пациента почине?Мисля,че диспечерите трябва да носят и съдебна отговорност за решенията си.550 въпроса Боже мой ми то това си е цял тест за приемане в университета няма да стигне и час.Някой хора наистина нямат акъл!