Last news in Fakti

19 Януари, 2016 19:21 987 1

Изписаха Шимон Перес от болницата

  • израел-
  • шимон перес-
  • болница-
  • лек инфаркт

Бившият израелски президент претърпя успешна сърдечна катетеризация, след като миналата седмица постъпи в болница с болки в гърдите

Бившият израелски президент Шимон Перес беше изписан от болницата, след като прекара лек инфаркт, съобщи в. „Аарец“.

След като бе изписан от болница в Тел Ашомер, в покрайнините на Тел Авив, Перес благодари на хората, събрали се пред здравното заведение, за да го поздравят.

"Искам да благодаря на всички, на цялата страна, от цялото си сърце, за загрижеността и подкрепата. Трогнат съм от вашата любов", каза Перес.

"Чувствам се подмладен и съм готов да се върна да служа на прекрасната ни страната, която обичам толкова много", заяви той след като напусна медицинския център Шеба в Тел Ашомер.

92-годишният Перес бе откаран в болницата от дома му на 14 януари, след като се почувства зле и получи болки в гърдите. При прегледа бе констатирано нарушение на сърдечния ритъм и му беше извършена успешна сърдечна катетеризация (инвазивна процедура, при която се изследват сърцето и коронарните артерии).

Перес приключи седемгодишния си мандат като президент през 2014 г., но продължава активно да участва в обществения живот. Той все още се занимава със своята неправителствена организация „Перес център за мир“, която насърчава мирно съжителство между араби и евреи и развитие в Близкия изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    0 0 Отговор
    Вярно ли бе??? Ще си го преместя в другия крачол.