Last news in Fakti

29 Януари, 2016 15:31 1 445 0

Адвокати и учени искат аборт при носителките на Зика

  • бразилия-
  • зика-
  • дилма русеф

Според нея цялото общество трябва да ограничи разпространението на заболяването

Група от бразилски адвокати, учени и активисти искат от бразилското правителство да разреши абортите при жените, за които се смята, че пренасят вируса на Зика. В страната абортите са забранени, с изключение на случаи, застрашаващи здравето или случаи на изнасилване.

Президентът на Бразилия Дилма Русеф призова цялото бразилско общество да помогне в борбата с разпространението на вируса Зика, съобщи Би Би Си.

Според Русеф е нужна национална мобилизация, за да се елиминират комарите, които разпространяват вируса. От Световната здравна организация вече обявиха, че вирусът може да засегне между 3 и 4 млн. души. Заболяването причинява малформации при бебетата, които се раждат с по-малки глави от нормалното.

Русеф отхвърли констатацията на здравното министерство, че Бразилия категорично губи борбата с разпространението на вируса. Към момента в страната за регистрирани 270 случая на заболяването, като други 3448 в момента се разследват.

В момента няма ваксина за вируса. Официални лица от Националния здравен институт на САЩ обаче съобщиха, че вече работят по две потенциални ваксини.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА