4 Февруари, 2016 20:43 1 991 0

Първи случай на бременна със Зика в Европа

  • зика-
  • бременна-
  • европа

Случаят е регистриран в Испания

Властите в Испания потвърдиха, че в страната е бил регистриран случай на бременна жена, заразена с вируса Зика. Това е първи подобен случай в Европа, съобщи Би Би Си.

Жената наскоро се е завърнала от Колумбия. Смята се, че именно там се е заразила. Вирусът се разпространява основно в Южна и Северна Америка. Той се свързва с раждането на бебета с мозъчни малформации. Световната здравна организация вече определи вируса като глобална заплаха.

Заразената жена е била открита в североизточна Каталония. Здравното министерство в Испания заяви, че не се опасява от епидемия в страната, тъй като става въпрос за привнесен случай.

От СЗО вече посъветваха държавите да не приемат кръвни дарения от хора, посещавали страни, в които вирусът е разпространен.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА