Last news in Fakti

8 Февруари, 2016 13:08, обновена 8 Февруари, 2016 17:59 1 625 0

Грипна ваканция в Пловдив и Стара Загора

  • грип-
  • ваканция-
  • пловдив

От Регионалната здравна инспекция констатират голям брой болни с усложнения

Грипна ваканция в Пловдив и Стара Загора - 1

Грипна ваканция за учениците в Пловдив обяви тази сутрин кметът Иван Тотев. По препоръка на РЗИ администрацията взима епидемични мерки заради ръста на броя от заболели от зимния вирус.

От Регионалната здравна инспекция констатират голям брой болни с усложнения от върлуващия грип, но на този етап епидемия не е обявена. Над 30 пациенти се приемат дневно с различни оплаквания от вируса само в УМБАЛ „Св. Георги”, като през инфекциозните центрове под тепетата на 7 февруари са минали общо 137 души, много от които деца.

Грипната ваканция започва и ще продължи до края на седмицата, информира Тотев. Детските градини и ясли обаче продължават да работят, като от общината призовават родителите да не водят наследниците си в забавачките, ако те не са здрави. Няма да се учудите, ако утре има върнати деца от градина, обясни градоначалникът.

Във връзка с предписание на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Стара Загора, и поради завишена грипна заболеваемост, дните от 09.02.2016 до 12.02.2016 г. включително са обявени за неучебни  за училищата на територията на област Стара Загора, съобщиха от МОН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА