Last news in Fakti

19 Март, 2016 22:59 1 911 2

Измислиха ваксина срещу тютюнопушенето

  • ваксина-
  • тютюнопушене-
  • никотин

Имунната система ще може да унищожи никотиновите молекули преди да са стигнали до мозъка

Отказването от пушене е изключително трудно, дори и с лекарствени средства. Само 25/100 души могат да откажат цигарите в продължение на повече от 6 месеца. Това е така, защото никотинът действа едновременно като стимулант и успокоително.

За да се помогне на онези, които искат да се откажат от тютюневия дим завинаги, учените излязоха с идеята за ваксина срещу никотина. Тя подготвя тялото на пушачите да атакува молекулите на никотина преди да достигнат до мозъка, като по този начин ефектът им ще бъде премахнат.

Изследователите от Института Скрипс в Калифорния са разработили ефективна никотин ваксина като предстоят първите резултати от прилагането й върху хора. Идеята отваря врати за размисъл как да се създадат ваксини срещу други, по-тежки зависимости, като хероин, кокаин, сънотворни и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Внимание нарко мафиоти

    0 0 Отговор
    Много да с е внимава. нарко мафията заграбва и този бизнес след като трайно заграби фармацефтичната индустрия.

    С тази цел вдигнаха до нагло ограбващи цените на почти безвредните иначе цигари/в тях
    най вредното е холограмното оръжие на кутията и бак кода осигуряващ следене от терористи на всеки с пакет цигари в джоба //

    Негодниците ползват микро импланти за принуждаване на жертвите да палят и д а харчат цигари.
  • 2 Имаме опит

    0 0 Отговор
    Помня деня в който моята родова охрана излекува баща ми от опасен имплант в аурата зад дясно ухо .Копаеха водопровод .Аз отидох за цигари. Върнах се и ги дадох. НА следващия ден спря да пуши и така досега..НАправих анализ какво е станало и намерих микро импланта в аурата ./след 1998 година /