17 Април, 2016 05:00 2 355 1

Храните за спокоен сън

  • сън-
  • храни-
  • спокоен

Преди ляганв, яжте повече ядки и мляко с мед

Вероятно сте подложени на стрес, заради лични или професионални проблеми, или не изразходвате енергията си напълно. Можем да изброим още много фактори, но нека се спрем и на една важна подробност: храната, която приемате оказва силно, дори решаващо влияние върху организма ви. Важно е преди сън да ядем храни, които имат успокояващо действие, за да успеем да заспим. Приемайки правилните вещества няма да ни заложи да прибегнем към приспивателни или успокоителни лекарства.

1. Млечни продукти

Причината, по която млечните продукти могат да ви накарат да се унесете лесно е, че съдържат калций, който спомага на организма да отделя достатъчно мелатонин и триптофан.
2. Яйца

Те са чудесен източник на триптофан (аминокиселина, от която зависи отделянето на серотонин). Варените яйца са първи приятели със спокойния сън.

3. Банани

Чрез тях си набавяме така полезния витамин В6, така че не го изключвайте от менюто си, особено

4. Мед

Медът е известен като ефикасен лек срещу безсънието от хиляди години насам. Една лъжица от него в чай от лайка преди да си легнете ще ви отведе директно в страната на спокойните сънища.

5. Ядки

Ядките съдържат така нужния за съня ви хормон, мелатонин, заради което ще ви помогнат лесно да се унесете. Така че добавете орехи или друг вид ядки към вечерния си десерт и ще спите добре.

Чрез тях си набавяме така полезния витамин В6, така че не го изключвайте от менюто си, особено вечер.

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/12-hrani-za-spokoen-sun.46286.html


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    НЕКА ДА ИМАШ НЯКОЛКО КРЕДИТА
    А ПЪК ЯЖ АКО ИСКАШ И КОСМИЧЕСКА ХРАНА
    ПОЛЗА НИКАКВА