28 Април, 2016 21:07 3 569 7

10 продукта, които могат да се ядат нощно време

  • храна-
  • нощ-
  • плодове-
  • зеленчуци

Съществуват редица диети, но в почти всички се казва, че след 18.00 часа е добре повече да не поглеждате към хладилника. Други не са толкова строги и позволят да се храните преди да си легнете. Какво обаче да правят тези, които са пристрастени към нощното хранене. Оказва се, че съществуват 10 продукта, които могат да се консумират в малките часове на денонощието без да влияят на теглото.

1. Гъби

Да, гъбите спадат към тежките храни. Но сами по себе си се оказва, че не са толкова калорични. Ако не се пържат, а се задушават в повече масло, то това е един напълно диетичен продукт. И от тях на човек не може да му стане чак толкова тежко, ако не ги консумира в комбинация с други продукти.

2. Малини

Да, правилото е, че плодове се ядат само до обяд. Но всяко правило си има изключения. В случая малините могат да се консумират и след 18.00 часа. Що се отнася до калориите, то те са много малко. В малините се съдържа голямо количество витамини и минерали, които подобряват състоянието на кожата и нормализират работата на стомашно-чревния тракт.

3. Треска

Бялата риба се причислява към групата на диетичните храни. Една от най-полезните е треската. В тази риба има витамини и ценни елементи, които укрепват имунната система и нормализират работата на редица органи.

4. Нектарини

Не трябва да се отказваме от тях, въпреки, че не е препоръчително да се консумират плодове късно вечер, камо ли през нощта. Но в нектарините има влакна, които спомагат за ускоряване обмяната на веществата и предотвратяват натрупването на мазнини.

5. Кайсии

В 100 грама се съдържат 42 калории. Затова когато трябва да изберете между парче шоколадов кейк и касия, то е добре да предпочетете второто.

6. Ряпа

Често я игнорираме, а не трябва. Ряпата е задължително да присъства в менюто ни, защото тя е мощно средство, което прочиства организма, укрепва имунната система и ви зарежда с енергия. А също така се причислява и към групата на диетичните продукти.

7. Тиква

Оранжевата „красавица” няма да навреди на фигурата ви. Могат да се приготвят редица диетични ястия като крем супа или пък пюре.

8. Киви

Това е незаменим продукт за тези, които искат да отслабнат. Кивито помага на организма да изгаря мазнините, премахва чувството за тежест в корема и нормализира водно-електролитния баланс.

9. Селари

Това е продукт с отрицателна калоричност. Това означава, че организмът изразходва много енергия за неговата преработка. Затова приемът на селари дори и вечер е полезен.

10. Круша

Много хора смятат, че при чувство на глад е добре да се изяде ябълка. Но е по-добре да се избере крушата, тъй като след консумация на ябълка апетитът се отваря с нова сила, а крушата я утолява, а и калориите в нея са по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен

    1 0 Отговор
    Адашке, от кога целината се нарича селари в българският речник? Айде малко по така.... Все пак статии пишем

    Коментиран от #2

  • 2 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Милен":

    Пич, въобще селарито не е целина. Явно у ваше село е едно, но на вкус е нещо доста по-различно от целината :-)

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Богданова

    1 0 Отговор
    Аз не ги ям,но ги препоръчвам на вас,вие да ги ядете.
  • 4 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    След залез слънце нищо полезно няма - освен прегръдката на любимия човек! Нощта е за почивка ! Да не говорим пък за някаква физическа работа. Чувал съм, че турците имали такава поговорка : "Нощната работа е на дневната л..ното" Вярно е--много гениални неща са измислени след залез. Но обикновено това е времето на ненормалните - престъпниците.Луната е фенер за крадците. Каквито и да ги изядеш през нощта - нищо хубаво няма да видиш !!!
  • 5 Тупинамбур

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГОСТ":

    Баш целина си е, няма нищо различно.
  • 6 Милен

    0 0 Отговор
    Целината има няколко разновидности и нито една от тях не е наречена салари както в английския се нарича. Много ми е странно вече, тъй като не живея в България и чета доста форуми, как все повече българи пишат със чуждици, които не фигурират в българския речник, още повече употребата на измислени такива които вече съществуват на български език. Срамно е за пишещ статии човек, поне питайте чичо ви гуго преди да влизате в спор за такива "граждани" като господина от коментар 2ри, да ти се представя живея във Вашингтон, окръг Колумбия или казано за такива като теб - столицата на Америка. Не те знам от кое райско кътче се показваш но комплексите са явно показани. Пиис
  • 7 чичо Пенчо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГОСТ":

    ГОСТ, преди да пишеш, поне да беше погледнал в речника !! А то глупости - всеки може да ръси, като пролетен дъждец ! ЦЕЛИНА =CELERY (НА АНГЛИЙСКИ). ПЪК ОТНОСНО СЕЛАТА-ПОМИСЛИ ПАК КАК Е У НАШЕ И У ВАШЕ СЕЛО !!!