Last news in Fakti

7 Май, 2016 00:31 3 108 1

Билката на Левски може да лекува рак

  • котешката стъпка-
  • rak-
  • левски

Котешката стъпка (Clinopodium vulgare) е известна още като билката на Левски, защото той я използвал за лечение на всякакви болести в годините, в които е служел като свещеник.

Тя е широко разпространена в Стара планина, Родопите и Средна гора. Билката нормализира кръвното налягане, прилага се при камъни в бъбреците, гинекологични проблеми, кожни заболявания, мазоли, брадавици и повърхностни рани и др.

Ученият проф. Иларион Янчев експериментира с билката котешка стъпка и открива, че чрез нея се премахват напълно подкожни тумори, в телата на мишки. Изследователите още вярват, че откритието ще допринесе за лечение и на рак при хората, най-вече на млечната жлеза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лечение

    0 0 Отговор
    Според ЦСКА-рите, тази билка ще унищожи България!!!