Last news in Fakti

26 Май, 2016 18:29 1 275 0

НЗОК поема лечението на 27 деца в чужбина

  • нзок-
  • лечение-
  • деца-
  • чужбина-
  • фондът
НЗОК поема лечението на 27 деца в чужбина - 1

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще поеме лечението на 27 деца в европейски клиники. През последния месец заявленията са постъпили в Касата от Фонда за лечение на деца. 

Децата кандидатстват за провеждане на планово лечение в европейски страни чрез формуляр S2. На 22 от тях вече са издадени разрешения, тъй като лечението се провежда през май, а останалите пет деца ще бъдат одобрени в близко време, тъй като тяхното лечение е през юни.

Предстои да бъде изградена окончателна процедура за прехвърляне на лечението на децата в европейски клиники чрез Здравната каса. От Здравно министерство и Фонда за лечение са в процес на преработване на правилника за устройството и дейността на Фонда, където ще бъдат отразени процедурите и начините на взаимодействие с НЗОК.

Факти.бг припомня, че преди месец бяха арестувани вече бившият директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров и още седем души. Обвиненията са, че Александров е сключил неизгодни договори за близо 500 000 лева. Той излезе от ареста срещу парична гаранция в размер на 20 000 лева.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА