30 Май, 2016 07:29 3 064 0

Три лечебни свойства на лимона

  • лимон-
  • лечебни свойства-
  • витамин c

Произходът на лимона не е напълно уточнен, но се счита, че за първи път лимоновите дървета растат в Индия, северен Мианмар и Китай. В семената на лимона се съдържат множество липиди и горчиви вещества като например лимонин. Ароматът на лимона се дължи предимно на лимоновото етерично масло, съдържащо терпен, до 90% α-лимонен и цитрал.

1. Помагат при настинка и грип – лимоните съдържат огромно количество витамин C и флавоноиди, които унищожават инфекциите в организма, подсилват имунитета

2. Пречиства черния дроб и разрушава камъните в бъбреците – при тези състояния е необходимо да се пие лимон, смесен с малко вода. Особено полезно е ако се пие сутрин на гладно, тъй като по този начин се унищожават вредните организми.

3. Подобрява функционирането на мозъка и нервната система – това се дължи на флавоноида тангеретин, който доказано помага в борбата с Паркинсон и други проблеми, свързани с нервната система


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА