Last news in Fakti

31 Май, 2016 07:30 2 498 3

Пийте бира срещу Алцхаймер

  • бира-
  • алцхаймер

През 2015 г. китайските учени доказаха, че веществото, което се съдържа в хмела – ксантогумол, защитава клетките на мозъка от разрушение

Пийте бира срещу Алцхаймер - 1

Шведските и финладнските учени са установили, че редовното пиене на бира забавя развитието на Алцхаймер.

Резултатите са публикувани в списание Alcoholism: Clinical and Experimental Research.

Проучването сред 125 мъже на възраст между 35 и 70 години във Финландия показало, че редовната употреба на бира намалява натрупването на бета амилоиди, които са смятани за главния виновник за развитието на Алцхаймер.

През 2015 г. китайските учени доказаха, че веществото, което се съдържа в хмела – ксантогумол, защитава клетките на мозъка от разрушение и е способно да спре развитието на болестта Алцхаймер. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ласков

    0 0 Отговор
    Да сте виждали строителен работник който закусва с бира да е болен от Алцхаймер ?
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Снощи изпих толкова много бира ,че не само се излекувах от Алцхаймер ми и забравих къде живея тс е обадих на жената по телефона да питам за адреса.
  • 3 бруталяка

    0 0 Отговор
    Знаех си, че има все пак някаква полза от това яко млатене на бира..