Last news in Fakti

30 Май, 2016 22:12 1 380 0

Пирогов в стачна готовност за заплати

  • пирогов-
  • заплати-
  • нзок
Пирогов в стачна готовност за заплати - 1

Служителите на "Пирогов" са в стачна готовност, тъй като не са получили заплатите си за април, съобщиха от пресслужбата на здравното заведение.

Ръководството на института е отказало да подпише договор с РЗОК-София, защото смята условията в договора за обидни към институцията.

Служителите на спешната болница остават без заплати към момента, тъй като НЗОК не е превела парите, изработени от тях.

Вероятно Столичната здравна каса ще бъде санкционирана заради неподписани договори. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването и член на Надзорния съвет на НЗОК Ваньо Шарков след края на заседанието на Надзорния съвет.

Той уточни, че на среща между НЗОК и ръководството на Столичната здравноосигурителна каса, която приключи по-рано днес, е изяснено, че само 15 от 80 софийски болници са подписали договорите си. Срещата беше предизвикана заради отказа на болницата "Пирогов" да подпише договора си със Здравната каса.

Обсъждането на евентуална санкция ще бъде на 10 юни, посочи Шарков. Той потвърди, че във вторник болниците ще получат финансовите си средства за април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА