1 Юни, 2016 14:22 1 643 1

Протест пред МЗ срещу случващото се във Фонда за лечение на деца

  • фонда за лечение на деца-
  • протест-
  • мз
Протест пред МЗ срещу случващото се във Фонда за лечение на деца - 1
Снимки: БТА

Родители и деца излязоха на протест пред Министерството на здравеопазването срещу унищожаването на Фонда за лечение на деца. Недоволството е резултат от въвеждането на нови изисквания и процедури по едноличното решение на директора, без те да са част от действащия правилник, както и заради многократно отлагане на случаи на деца за лечение, без обоснован аргумент.

Протест пред МЗ срещу случващото се във Фонда за лечение на деца



Според протестиращите, Фондът е бил работеща структура.

Протест пред МЗ срещу случващото се във Фонда за лечение на деца



„Дори и един случай е много, когато става дума за живота на дете. Тече дебат каква да бъде ролята на Фонда, институция, която организира финансирането на нещо, което постепенно се превръща в институция, която да решава къде да става лечението на децата, нали затова си има експерти.Това не е ролята на Фонда.

Протест пред МЗ срещу случващото се във Фонда за лечение на деца

Не знам с това, което ще променят, дали ще го направят много по-добър /бел.ред. Фонда за лечение на деца в чужбина/. В момента това, което се опитват да направят, е да не работи по този начин, но не казват как ще работи.

Протест пред МЗ срещу случващото се във Фонда за лечение на деца



Във всеки един момент, на всеки един от нас може да му се наложи да опре до този фонд. Ние много бихме искали той да си върши работата по същество, а не да се занимава с някакво публично разчистване на сметки. Когато се случват неща, които не са нормални, хората нямат доверие на никого“, заявиха по БНР протестиращи.

Протест пред МЗ срещу случващото се във Фонда за лечение на деца



Заместник-министърът на здравеопазването доктор Ваньо Шарков беше категоричен, че никой от екипа на министерството няма за цел да унищожава Фонда за лечение на деца в чужбина.

„Фондът за лечение на деца в чужбина има бюджет от 12 милиона лева. Миналата година този бюджет в крайна сметка беше допълнен и бяха осигурени 13 милиона и половина. Някои от тези пари да е взел някъде досега? Да е имал намерение да ги пренасочва? Аз съм гласувал за създаването на този Фонд и никой от това министерство няма намерение да закрие нито Фонда, нито Обществения съвет, това е абсолютна лъжа“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Москов

    0 0 Отговор
    Работата е доста простичка - хвърлил съм око на парите, дето се дават за лечение на децата и целта е не просто да не отиват в чужбина, а да отиват в точно определеняата болница при "нашите хора" - ся, дали ще е в България или не тази болница, няма чак такова значение, важното е парите да вървят (към нас)!