Last news in Fakti

12 Юни, 2016 12:44 1 876 0

Тайван с дейно участие в Международен БИО Конгрес в Сан Франциско

  • тайван-
  • био-
  • международен био конгрес-
  • сан франциско-
  • медицина-
  • лекарства-
  • здравеопазване-
  • медицински центрове-
  • иновации

По време на събитието бе изтъкнат прогреса на Република Китай в областта на медицината и биотехнологиите

Република Китай  изпрати голяма делегация на Международната БИО конгрес  в Moscone Center в Сан Франциско, за да покаже решимостта на администрацията на новия президент на страната Цай Ин-Уен за насърчаване на биомедицинската индустрия в страната и нейните връзки към света.

Конгресът, най-голямото по рода си събитие за световната биомедицинска промишленост, привлече около 15 000 участници, сред които представители на бизнеса, главни изпълнителни директори, водещи политически фигури и учени от над 60 страни по света.

Тайванската делегация се състоя от над 100 членове от различни държавни ведомства и агенции, включително министерствата на икономиката, здравеопазването и социалните грижи, науката и технологиите, както и на Съвета на земеделието, представители от Центъра за биотехнологии, Центъра за развитие, различните инкубационни цетрове,  медицинската и фармацевтична промишленост  и няколко университета.

Участие в Конгреса взеха и  15 местни частни фирми, сред които Fountain Biopharma Inc., Gold NanoTech Inc., PharmaEssentia Corp., TaiGen Biotechnology Co. Ltd., Taiwan Liposome Co. Ltd., Simpson Biotech Co. Ltd. И  Vetco Pharmaceuticals Inc.

По време на събитието бе изтъкнато, че Република Китай се радва на изключителен напредък през последните години в областта на биотехнологиите.  Въпреки това, трябва да се положат още доста усилия, особено в разработването на нови лекарства и медицинско оборудване, в интегрирането на нови информационни и комуникационни иновации и в подобряване качеството на здравеопазването. Това са факторите, които могат да привлекат международни фармацевтични компании, които да отворят свои клонове в страната.

Към момента Република Китай разполага със седемнадесет висококачествени медицински центрове, предлагащи не само редовното медицинско лечение, но и широка гама от услуги.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА