Last news in Fakti

26 Юни, 2016 00:03 4 901 1

Динята подобрява любовния живот

  • диня-
  • здраве-
  • полезност
Динята подобрява любовния живот - 1
Снимка: shutterstock.com

Според експертите по хранене динята може да ви запази млади, да подобри любовния ви живот и дори да ви помогне да отслабнете. Според тях този плод е суперхрана, тъй като е пълен с витамини, помага на хидратацията на тялото и има много други ползи за организма, включително предпазва от инсулт.

Ето и защо трябва сериозно да се замислите да започнете да консумирате повече диня, а освен това сезонът ѝ съвсем наближи:

Подобрява вида на кожата
Според експертите, ако ядете по една порция диня на ден – приблизително 180 грама, вие си набавяте около 20 на сто от нужния дневен прием на витамин С, който помага за изграждане и поддържане на колаген, основен структурен протеин в кожата.

Намалява риска от инсулт
Динята дължи великолепния си червен цвят на мощния антиоксидант ликопен. Консумирането на храни, богати на ликопен намалява риска от инсулт с близо 20 на сто. Едно проучване показва, че хората с най-високи нива на ликопен са с 55 на сто по-малко застрашени от инсулт. Ликопенът подобрява функцията на кръвоносните съдове и предпазва от увреждане от холестерола в кръвта.

Подобрява имунитета
Благодарение на своите високи нива на ликопен, дините стимулират имунната ни система – така че те са перфектният плод, който може да ни помогне да се преборим с настинката. Все повече изследвания показват, че ликопенът може да унищожи ранните ракови клетки в гърдата и в простатата.

Облекчава мускулната треска
Ако имате болка в мускулите след тренировка във фитнеса, хапнете резен диня. Същото важи и ако сте прекарали твърде дълго време прегърбени пред компютъра. Дините са богати на калий, който помага за регулиране на действията на нервите и мускулите. Калият помага на тялото ви да задържа калций, което води до по-силни кости и стави.

Държи ни във форма
С нулево съдържание на мазнини и само 40 калории на порция, можете да ядете диня колкото си искате, без да се притеснявате от напълняване. Динята подобрява работата на бъбреците и може да намали натрупването на допълнителни мазнини в тялото.

Натурална виагра
Цитрулинът в организма се превръща във вещество, наречено аргинин. То също играе голяма роля в насърчаването на здравословния кръвен поток, който е важен за една конкретна част от мъжката физика, сещате се за какво говорим.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 авиоремонтния завод

    1 1 Отговор
    Ако и е писнало с краставица и банан - динята е по-добре от чехлите...