Last news in Fakti

27 Юни, 2016 03:00 2 301 0

Здравните власти тормозят 100 души с рядко кожно заболяване

  • здравните-
  • власти-
  • тормозят-
  • кожно-
  • заболяване
Здравните власти тормозят 100 души с рядко кожно заболяване - 1

Министърът на здравеопазването чрез липса на клинична пътека и въведено ограничение в Наредба 38 е осъществил непряка дискриминация спрямо болните от рядката болест гноен хидраденит. Това установи Комисията за защита от дискриминация (КЗД), пише "Дума". 

Според нея е извършен "тормоз по признак увреждане" заради бездействието на здравните власти за решаване на проблемите, свързани с лечението им. КЗД препоръчва на министъра да предприеме мерки за уточняване и допълване на нормативната база, за да може да се провежда лечение на страдащите от рядкото заболяване.

Комисията препоръчва и на НЗОК да актуализира списъка със заболяванията, за които поема частично или напълно стойността на лекарствата и медицинските изделия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА