15 Юли, 2016 04:45 1 965 0

Лаймска болест и марсилска треска в Пловдив

  • лаймска болест-
  • марсилска треска-
  • пловдив

Пациент с лаймска болест и друг с марсилска треска са регистрирани в пловдивската Регионална здравна инспекция миналата седмица. Това сочат данните от бюлетина за епидемичната обстановка в Пловдивска област. И двамата пациенти са от Пловдив, съобщи "Марица".

Ухапванията от кърлежи през изминалата седмица са били 7, като само един от пациентите е от Пловдив. В сравнение с предходната седмица ухапванията намаляват.

От седмичния бюлетин става ясно, че рязко са скочили чревните инфекции и многократно се е увеличила заболеваемостта от варицела. През предходният период с шарка са били регистрирани едва 50 случая, докато през миналата седмица бройката е доста по-голяма – 143, като от тях 131 са в Пловдив.

Чревните инфекции пък са скочили от 52 през миналата седмица на 75. От тях 22 са в Пловдив. Болните от вирусен хепатит и от скарлатина в областта са се увеличили с по един през отчетния период.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА