Last news in Fakti

22 Юли, 2016 00:00 4 165 0

Канелата има множество лечебни свойства

  • канела-
  • рак-
  • диабет

Изследванията на американски учени доказали, че свойствата на канелата могат да се използват като допълнително лечение за болни от захарен диабет.

Това било така, защото тя понижавала нивото на съдържащите се триглицериди и холестерол.

Употребата на ежедневно количество от половин чайна лъжичка сваля значително показателите на захар в кръвта при болни от Диабет Тип 2 .

Нещо повече, в медицината свойството на маслото от канела се смята за един от най-добрите начини да окажем противодействие на вирусите, бактериите и гъбичните инфекции.

В периода на сезонно-респираторни заболявания е достатъчно да направим влажно почистване на дома с добавяне на няколко капки масло и дезинфекциращият ефект ще бъде сигурен.

Чаят с канела нормализира микрофлората в устната кухина и отстранява гъбичките кандида, често възникващи на фона на общото понижаване на имунитета.

Благодарение на своите антибактериални свойства, канелата оказва противовъзпалително действие. За тази цел се прави гаргара с канела.

Отлежалата 24 часа пръчица канела в литър вода се насища с полезни вещества, а разтвора успокоява гърлото.

Компоненти от подправката предпазват от злокачествени образувания на дебелото черво

Изследователи от университета на Аризона са установили, че канеленият алдехид (съединение, придаващо на канелата специфичен аромат и вкус) може да се справи с колоректалния рак. Учените са извършили изследване върху мишки. Те са добавили канеления алдехид към храната на гризачите, уточняват от Zee News.

Специалистите са установили, че компонентът от канелата предпазва мишките от рака на дебелото черво. Благодарение на канеления алдехид клетките, подложени на въздействието на канцерогена, са успели да неутрализират токсичните вещества и да се възстановят.

Специалистите планират в бъдеще да установят дали самата канела може да се пребори с рака, а не само отделен неин компонент. Ако отговорът е положителен, клиничните изследвания върху хора могат да започнат в много близко бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА