Last news in Fakti

28 Юли, 2016 11:07 1 429 0

23 деца в болница заради съмнения за хранително натравяне

  • деца-
  • болница-
  • съмнения-
  • хранително-
  • натравяне

23 деца от варненска детска градина "Слънчо" постъпиха вчера в инфекциозното отделение с температура, повръщане и съмнения за хранително натравяне, съобщи "Черно море".

Днес общинската дирекция "Образование и младежки дейности" затвори ЦДГ №5 "Слънчо". Забавачницата ще бъде дезинфекцирана. Децата няма да бъдат разпределяни в други детски заведения, каза директорът на дирекцията Лилия Христова.

Около обяд вчера децата са имали признаци на заболяване. Вдигнали висока температура, а след повръщането са били и дехидратирани. 23 деца са били на преглед в инфекциозното, 4 в момента още са там, припомни Лилия Христова. Те са от различни групи на забавачницата.

"Правим всичко това, за да избегнем евентуална епидемия. Случилото се може да се дължи на вирус, а не на хранително натравяне. Бях в "Слънчо" и видях буквално как децата падат едно след друго. От РЗИ и БАБХ взеха материал, но резултатите най-вероятно ще ги има чак в понеделник", добави Лилия Христова.

И допълни, че в други 3 детски градини във Варна, където ползват храна от същата кухня-майка, няма заболели деца.

В момента в градината има представители на РЗИ - Варна на проверка, съобщиха от детската градина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА