Last news in Fakti

30 Август, 2016 17:30 2 903 7

14-годишна ромка роди сиамски близнаци

  • ромка-
  • роди-
  • сиамски близнаци
14-годишна ромка роди сиамски близнаци - 1

Пловдивски лекари се борят за живота на сиамски близнаци. Малчуганите са родени в Сливен, но веднага след проплакването си са преместени в Детската хирургия на УМБАЛ „Свети Георги”. Случаят е много тежък от медицинска гледна точка. Новородените имат самостоятелни вътрешни органи, но са с общ таз. Едното от бебчетата обаче е без мозъчна дейност, съобщи "Марица".

Вчера в отделението бе свикан консилиум по случая. Специалистите се запознаха със състоянието на новородените и ще преценят дали е възможно да бъде извършена уникалната операция по разделянето им, така че да се опитат да спасят поне едното от децата. Майката на сиамските близнаци е ромка на 14 години. Тя живее на семейни начала със свой роднина, който най-вероятно е баща на новородените. Абсурдно е, че при раждането на бебчетата са дадени две отделни ЕГН-та, въпреки че едното няма мозъчна дейност.

Сиамските близнаци имат общ полов орган и пикочен мехур, съобщиха за "24 часа" лекари от пловдивската университетска болница "Св. Георги". Бебетата са били докарани под тепетата преди 6-7 дни и в момента са в детската клиника. Поставени са в кувьоз, тъй като са недоносени.

Детето, което е без мозъчна дейност ще загине. Огромен риск има и за другото при предприемане на хирургична интервенция за разделянето на сиамските близнаци. Лекарите са свикали вече два консилиума, за да решат какво ще правят. Този случай е първият подобен в УМБАЛ "Св. Георги".

Медиците все още не са разговаряли с майката на бебетата, която не е с тях в болницата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 манги

    0 1 Отговор
    Какво да се очаква от цигани.Роднина който е бащата.14 годишна!!!!!!Това е бъдещето на страната за съжаление.Сега политиците да ги осиновят да си видят рожбите на измислената им демокрация.Издигнаха циганите до култ.
  • 3 Бат Саше

    0 1 Отговор
    Е много важно!
  • 4 Ганчо

    0 0 Отговор
    "Едното нямало мозъчна дейност". Те по принцип нямат мозъчна дейност. Имат първични инстинкти.
  • 5 незнайко

    1 0 Отговор
    Такова извращение могат да го правят само цигани.
  • 6 Тодоров

    0 0 Отговор
    Хайде на бас, че соростите от Българския Хелзинкски комитет веднага ще поемат случая и няма да се очудя, ако някой лекар излезе виновен.
  • 7 Прокурор

    1 0 Отговор
    Ами ще се раждат докато прокуратурата спи! Ето ви една фейсбук страница на фирма организираща цигански сватби: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012813069921&fref=ts
    Обърнете внимание на публикацията:Детска сватба в синьо....Гордата организаторка иначе от български произход ,но с извънбрачна връзка с циганин.Не смятам ,че за прокуратурата ще е трудно да види ай пи адреса и от който публикува,но за по-лесно им даваме и фейсбук профила и https://www.facebook.com/profile.php?id=100012232513443&fref=ts