6 Септември, 2016 03:15 1 754 0

Отслабнете със зелен чай

  • диета-
  • зелен чай-
  • отслабване
Отслабнете със зелен чай - 1

Пиенето на зелен чай може да ви помогне да отслабнете. Установено е, че екстракт от чая намалява количеството на скорбяла - тип въглехидрати - която се абсорбира по време на хранене. Това означава, че напитката може да се използва за подпомагане на лечението на хора, страдащи от затлъстяване и диабет.

Зеленият чай съдържа различни съставки, които могат да попречат на скорбялата да се абсорбира - главно химикали, наречени полифеноли. Но напитката може да варира по отношение на обема полифеноли, които съдържа.

Напитката е широко изследвана за нейните ефекти върху здравето.В Далечния Изток зеленият чай е бил използван за лечение на различни състояния, вариращи от артрит до загуба на тегло, както и като превантивна мярка за заболявания като рак, въпреки че доказателствата за мнозинството от тези твърдения са слаби или липсват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА