14 Октомври, 2016 08:58 2 657 4

Вихра Миланова: В касата на Медицинския университет има 85 млн. лв.

  • вихра миланова-
  • медицински университет-
  • медицина

Тя поясни, че от спорното Общо събрание липса всякаква документация – няма бюлетини от гласуването, няма списъци, няма протоколи

Вихра Миланова: В касата на Медицинския университет има 85 млн. лв. - 1

„В касата на Медицинския университет има 85 млн. лв., много вероятно е за тях да е цялата борба”, смята проф. Вихра Миланова, отстраненият от Общото събрание в МУ ректор.

Тя беше избрана за поста в началото на годината с почти пълно мнозинство. Преди дни в учебното заведение се проведе извънредно Общо събрание, на което беше избрано ново ръководство. Новият ректор е проф. Виктор Златков.

Според отзованата Миланова събранието не е легитимно. Все още се чака решението на Върховния административен съд за това, като до тогава на длъжността ректор би трябвало да е Вихра Миланова.

Вчера старата администрация стана „заложник” в ректората на МУ, след като новото ръководство встъпи в длъжност въпреки оспорваното в съда Общо събрание.

„Аз съм човек, който спазва законите и държа останалите около мен също да ги спазват. Няма как да съм част от тази игра”, допълни тя.

На въпрос дали е искано от нея да подписва съмнителни документи, Миланова каза, че е имало такива случаи, но не ги подписала.

„Нямам отговор на въпроса „Кой е ректор на Медицинския университет”, вчерашният ден беше много наситен ден и аз бях свидетел на неща, които моят голям жизнен и професионален опит не ми е представял досега”, допълни Миланова.

Тя поясни, че от спорното Общо събрание липса всякаква документация – няма бюлетини то гласуването, няма списъци, няма протоколи. „Не знаем и можем само да гадаем за реалния резултат от него”, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професорът

    1 0 Отговор
    Милите! Поне са имали възможност за избор! Що не питате в Университета по хранителни технологии в Пловдив как бе избран Ректора? Нямаше никакъв начин да се гласува НЕ!
  • 2 живко

    1 0 Отговор
    ШАЙКА КОРУМПИРАНИ ДАЛАВЕРАДЖИИ

    проф. Виктор Златков ректор на Медицински университет – София
    проф. Генчо Начев директор СБАЛССЗ – „Света Екатерина”
    проф. Радослав Гърчев, МУ–София
    проф. Радомир Угринов, зам.-ректор Международна интеграция и проектно финансиране – МУ–София
    проф. Валентина Петкова, зам.-ректор Научна дейност – МУ–София
    проф. Андон Филчев, декан на Факултет по дентална медицина – МУ–София
    проф. Иван Митов, подсъдим Медицински факултет – МУ–София
    проф. Николай Данчев, декан на Фармацевтичен факултет – МУ–София
    проф. Цекомир Воденичаров, декан на Факултет по Общо здраве – МУ–София
  • 3 бай Иван

    1 0 Отговор
    В тези институции живота тече по различен начин от забързаното ни и натоварено всекидневие. Там все още не са разбрали,че Тодор Живков е свален и отдавна почива лека му пръст! Там се влиза само с препоръки и случайни хора няма!
  • 4 Ник

    0 0 Отговор
    Предполагам, че Госпожата нещо се е объркала защото никой не държи в наличност 85млн.
    Вероятно е имала предвид в сметките на университета.