Last news in Fakti

14 Октомври, 2016 17:25 1 165 0

Децата от Кърджали нямат хранително натравяне

  • децата-
  • кърджали-
  • хранително натравяне

Причината за неразположението на децата от училището в град Кърджали не е хранително натравяне. Всички проби от храната, от контактните повърхности и посудата в кухнята са отрицателни. Най-вероятният причинител за инцидента е стафилококова инфекция, пренесена от персонала.  Това показват и лабораторните резултати на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Кърджали.

Припомняме, че Областната дирекция по безопасност на храните, град Кърджали извърши проверка по случай за съмнение за хранително натравяне на 15 деца, които са се хранили в училищен стол в града. Столът ще бъде превантивно дезинфектиран. След това отново ще бъдат взети проби от повърхностите и инвентара в кухнята и при потвърждение на отрицателни резултати дейността му ще бъде възобновена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА